Studio

Atelier

Het Grafisch Atelier de Hendrick is de werkplaats van Wim van Broekhoven (1955 Dirksland,opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg en de Academie voor Beeldende Kunst Willem de Kooning Rotterdam)  Wim van Broekhoven werkt met grafische – en gemengde technieken (ets,litho,lino, collage ) en maakt tekeningen. Zijn inspiratiebronnen komen vanuit het directe waarnemen (mens en natuurlijke- en stedelijke / industriële omgevingen)

 

Kunsteducatie

Hij is verbonden als docent aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en geeft les aan Studio 76 Dordrecht. Verder begeleidt hij studenten in de ontwikkeling van hun toelatingsportfolio voor diverse Academies voor Beeldende Kunsten in binnen- en buitenland. De scheiding tussen het maken van eigen werk en het begeleiden van studenten en cursisten is niet erg strikt omdat het steeds gaat over onderzoek,waarnemen en experiment. Net als bij het eigen werk is het proces van werken van studenten en cursisten bepalend.

 

Grafisch Vormgeven Leerjaar 1/ Graphic Design Primairy Class

                                                                                            

                                

The Studio/Art Education

The Grafische Atelier de Hendrick is the studio of Wim van Broekhoven (1955 Dirksland, educated at the Academy for Fine Arts at Tilburg and at the Willem the Kooning Rotterdam) Wim van Broekhoven works with graphic technics, mixed media (etching, lithography, lino-cut, collages) and drawings. His artistic source comes from human figure and urban/industiel- and natural landscapes. He teaches Art at Grafisch Lyceum Rotterdam and Studio 76 Dordrecht. Also he is coaching students in the development of their Art Portfolio for the assestments at the Academies for Art and Design. Like in his own work he is in  his teaching more interested in the creative process rather than the results.

                    

 

 

 

 

Presentaties vanaf 2015 /Presentations from 2015

                                   The Art of Drawing Diepenheim Art Centre

 

              Duits/Nedelandse Grafiekbeurs Borken

 

Tekeningen/ Drawings  Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek/ Graphic Art   Duits Nederandse Grafiekbeurs Borken

Stadsmuseum Borken  Duitsland/ Germany

Grafiek/ Graphic Art  Kamergalerie Le Bourg Frankrijk/ France

Tekeningen/Drawings  Stadsarchief Amsterdam

Grafiek/Graphic Arts    Grafiekbiennale Friesland

ArtDordt  RTV Presentatie /RTV Presentation   Youtube   ArtDordt Wim van Broekhoven